29 Nisan 2013 Pazartesi

Uluslararası Arena

Uluslararası Arenada Yer Almanın Gururu Elazığ Doğa Koleji 7.sınıf öğrencileri,Türkçe öğretmeni Suna Turgut rehberliğinde GEF İtalya Sanremo'da yapılan kısa metrajlı film yarışmasına ,Enerji Boom adlı reklam filmiyle katıldı. Türkiye'deki elemeleri geçerek GEF
İTALYA SANREMO'daki yarışmaya finalist olarak giden ELAZIĞ DOĞA KOLEJİ öğrencileri

17-22 Nisan arasında Sanremo'da farklı ülkelerden yarışmaya katılan gruplar arasında yerlerini aldılar, kortejde Türk Bayrağını ve Doğa Flamalarını taşımanın gurur ve heyecanını yaşadılar.

Uluslararası arenada Elazığ Doğa Kolejini ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden ve yarışmadan mansiyon alarak dönen sevgili öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden öğretmenimizi yürekten kutluyoruz. 

Kaynak:


 

Elazığ Doğa Koleji Uluslararası Arenada

Türkiye'deki elemeleri geçerek GEF İtalya Sanremo'daki yarışmaya finalist olarak giden Elazığ Doğa Koleji öğrencileriElazığ Doğa Koleji 7.sınıf öğrencileri,Türkçe öğretmeni Suna Turgut rehberliğinde GEF İtalya Sanremo'da yapılan kısa metrajlı film yarışmasına ,Enerji Boom adlı reklam filmiyle katıldı. Türkiye'deki elemeleri geçerek GEF İtalya SANREMO'daki yarışmaya finalist olarak giden ELAZIĞ DOĞA KOLEJİ öğrencileri

17-22 Nisan arasında Sanremo'da farklı ülkelerden yarışmaya katılan gruplar arasında yerlerini aldılar, kortejde Türk Bayrağını ve Doğa Flamalarını taşımanın gurur ve heyecanını yaşadılar.

Uluslararası arenada Elazığ Doğa Kolejini ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden ve yarışmadan mansiyon alarak dönen sevgili öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden öğretmenimizi yürekten kutluyoruz.

Kaynak:














 

Uluslararası Arenada Yer Almanın Gururu

Türkiye'deki elemeleri geçerek GEF İtalya Sanremo'daki yarışmaya finalist olarak giden Elazığ Doğa Koleji öğrencileri

Elazığ Doğa Koleji 7.sınıf öğrencileri,Türkçe öğretmeni Suna Turgut rehberliğinde GEF İtalya Sanremo'da yapılan kısa metrajlı film yarışmasına ,Enerji Boom adlı reklam filmiyle katıldı. Türkiye'deki elemeleri geçerek GEF İtalya SANREMO'daki yarışmaya finalist olarak giden ELAZIĞ DOĞA KOLEJİ öğrencileri

17-22 Nisan arasında Sanremo'da farklı ülkelerden yarışmaya katılan gruplar arasında yerlerini aldılar, kortejde Türk Bayrağını ve Doğa Flamalarını taşımanın gurur ve heyecanını yaşadılar.

Uluslararası arenada Elazığ Doğa Kolejini ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden ve yarışmadan mansiyon alarak dönen sevgili öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden öğretmenimizi yürekten kutluyoruz.

 Kaynak:

 

 

26 Nisan 2013 Cuma

Elazığ Doğa Kolejinden 23 Nisan etkinliği


Elazığ Doğa Kolejimizin Tüm birimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Bayramı  coşku ile kutlandı.
Halkoyunu ekibi, jimnastik grubu ve koro etkinlikleriyle göz kamaştırdı.
Ayrıca Monomi 2012-2013 Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz ödüllerini olarak bizi gururlandırdılar.

Kaynak: 

 

Doğa Koleji Uluslararası arenada yer aldı


Elazığ Doğa Koleji  7.sınıf öğrencileri,Türkçe öğretmeni  Suna Turgut rehberliğinde GEF İtalya Sanremo’da yapılan kısa metrajlı film yarışmasına, Enerji  Boom adlı reklam filmiyle katıldı.
Türkiye’deki elemeleri geçerek Gef İtalya Sanremo’daki yarışmaya finalist olarak  giden Elazığ Doğa Koleji öğrencileri 17-22 Nisan arasında Sanremo’da farklı ülkelerden yarışmaya katılan gruplar arasında yerlerini alarak, Kortejde Türk Bayrağını ve Doğa Flamalarını taşımanın gurur ve heyecanını yaşadılar.
Uluslararası arenada Elazığ Doğa Kolejini ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden ve yarışmadan mansiyon alarak dönen sevgili öğrencilerimizi  ve onlara rehberlik eden  öğretmenimizi  yürekten kutluyoruz.

Kaynak: 
 

 

22 Nisan 2013 Pazartesi

Doğa Koleji Satranç Turnuvası’nda


2. Kademe Satranç Antrenörü Deniz Fatma PINARBAŞI turnuvaya katılma amaçlarını anlattı…


Doğa Koleji Anaokulu öğrencileri Türkiye Satranç Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 23 Nisan Satranç Turnuvasına katıldılar…

20-21 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılan turnuvaya Doğa Koleji Anaokulu öğrencilerinden Utku DOĞAN, Barış GÜNEŞ, Yiğit UĞURLU, Yavuz Kerem ALYAMAÇ ve Elif Setenay SEVGİCAN olmak üzere toplam 5 sporcu katıldı.



PINARBAŞI; “Amacımız çocukların turnuva heyecanını yaşamaları.”
Okulda haftada 1 saat satranç dersleri alan öğrenciler ilk kez turnuva heyecanı yaşadılar ve turnuvada en küçük sporcu olarak yer aldılar. İsviçre sistemi ile 5 tur, 35 dk. 30 sn eklemeli olarak yapılan turnuva Cumartesi saat 10:00’da start aldı. Pazar günü saat 09:00 da başlayan turnuva 2 tur yapılarak toplamda 5 tur ile sona erdi. Doğa Koleji Anaokulunda Satranç dersi veren 2. Kademe Satranç Antrenörü Deniz Fatma PINARBAŞI turnuvaya katılan öğrencileri ile alakalı olarak turnuvaya katılma amaçlarının çocukların turnuva heyecanını yaşayarak, orada uygulanan satranç kurallarını birebir uygulamalarını sağlamak, kendinden yaşça büyük sporcularla yarışarak satranç da yenme ve yenilme duygularını yaşamalarını ve ileride satranca ilgisi olan sporculara turnuva tecrübesi edindirmek olduğunu belirtti. Elazığ Satranç İl Temsilcisi Bülent SERİNKAYA turnuvaya katılan küçük sporculara teşekkür etti.

Kaynak:





23 Nisan Mesajı



        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır. 
        23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi, milletine duyduğu inancını ve sevgisini bir kez daha göstermiş bulunmaktadır.   
        Mustafa Kemal Atatürk, “Türk Milletinin geleceği, bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır” Sözüyle Çocuklarımıza olan güvenini ortaya koymuş, ve ayrıca, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” Sözleriyle de Milet’imize olan güvenini çok net bir şekilde ifade etmiştir. 
        Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve ilkeleri doğrultusunda, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, çağdaş düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. 
   

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza sağlıklı mutlu bir gelecek diliyoruz.

Elazığ Doğa Koleji


20 Nisan 2013 Cumartesi

ELITE Plus Sonuçları Açıklandı!

ELITE Plus Sonuçları Açıklandı!

İngilizce öğretiminde eğitimin lideri Doğa Koleji ve Oxford Quality School tarafından düzenlenen
ELITE Plus sınavı uzman eğitimciler tarafından değerlendirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ELIT Plus sınavı Doğa Koleji’nin tüm kampüslerinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Uluslararası CEFR kriterlerine göre değerlendirilen öğrencilerin dil yeterlilikleri ile ilgili ayrıntılı kazanım raporları hazırlandı. Dil edinim süreci hakkında öğrenci ve velilere yol gösterecek rapor İngilizce öğretiminde farklılık oluşturuyor.                          
Sınav sonuçlarınızı görmek için tıklayınız. 
İngilizce Dil Yeterliliklerinizle ilgili ayrıntılı değerlendirme raporunu almak için sınava katıldığınız kampüste uzmanlarımıza başvurunuz.


18 Nisan 2013 Perşembe

Doğa Koleji'nden Bir Dünya Rekoru

Doğa Koleji'nden Bir Dünya Rekoru: İstanbul Boğazı'ndan evrene 'hayvan haklarına sahip çıkıyoruz' mesajı yükselecek..
Bu yıl Doğa Koleji 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için misafir ettiği dünya çocuklarını 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek boğaz turunda, bir dünya rekoru ile buluşturacak. Çocuklar, "Hayvan Hakları için Denizde Yürüyoruz" Sloganı ile tüm dünyaya evrensel mesajlarını İstanbul'dan aktaracaklar. 


 Bu yıl Doğa Koleji 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için misafir ettiği dünya çocuklarını 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek boğaz turunda, bir dünya rekoru ile buluşturacak. Çocuklar, "Hayvan hakları için denizde yürüyoruz" sloganı ile tüm dünyaya evrensel mesajlarını İstanbul'dan aktaracaklar.
Her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerinde, farklı ülkelerden gelen dünya çocuklarını ağırlayan Doğa Koleji, bu yıl da 15 farklı ülkeden gelecek olan 382 öğrenci ve 84 öğretmeni tam 10 gün boyunca en iyi şekilde ağırlayacak ve onlara unutulmaz bir çocuk bayramı coşkusu yaşatacak…
Dünya çocukları denizde yürüyecek
Doğa Koleji 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bu yıl sekizinci kez misafir ettiği dünya çocuklarını, 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek Boğaz turunda, bir dünya rekoru ile de buluşturacak. Üsküdar ve Kabataş iskelelerinden hareket edecek teknelerde Doğa öğrencileri ve misafir öğrenciler kendi tasarladıkları tişörtleri ile bütün dünyaya 'hayvan haklarına sahip çıkıyoruz' mesajını iki kıtanın birleştiği yerden iletecekler. Bu etkinlik dünya çocuklarının rekoru olarak kayıt altına alınırken, Doğa Koleji öğrencileri, "Hayvan hakları için denizde yürüyoruz" sloganı ile bütün dünyayı hayvan hakları konusunda duyarlı olmaya davet edecekler.
Doğa çatısı altında
Türk eğitim sektöründe ilklere imza atan, kendine özgü, yenilikçi bir eğitim anlayışına sahip olan Doğa Koleji, her yıl olduğu gibi, bu yıl da geleneğini bozmayacak, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda yurtdışındaki farklı okullardan gelecek olan dünya çocuklarını ağırlayacak. Nijerya İspanya, Azerbaycan, Polonya, Hollanda, Portekiz, İtalya, Macaristan, Ukrayna, Hırvatistan, Almanya, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Peru'dan gelecek çocuklar 17–27 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da birbirinden hareketli ve eğlenceli 10 gün geçirecekler. Misafir öğrenci ve öğretmenler havaalanı ve otobüs terminallerinde Doğa Koleji öğrenci ve öğretmenleri tarafından karşılanıp, Doğa Koleji öğrencilerinin evlerinde misafir edilecekler. Misafir öğrenciler aralarında Miniatürk, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet, Ayasofya gibi yerlerinde bulunduğu tarihi ve kültürel değerleri görmenin yanı sıra, İstanbul Boğazı'nda yat turuna çıkarak boğazın eşsiz güzelliğinin tadına da varacaklar.
Uluslararası Kültür Sanat Festivali
Bu arada, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"na evrensel sanat etkinlikleri ile katkıda bulunmak, kültürler arası gelişim ve değişime hizmet etmek amacı ile dünya çocukları dans, drama ve müzik gösterileri ile 22 Nisan Pazartesi günü Beykoz, Güzelce ve Kurtköy kampüslerinde seyirci ile buluşacak.
Müzik, drama ve dans, kültürel zenginlikleri yansıtacak ve dünya çocukları, Doğa Koleji sahnelerinde sanatın evrensel coşkusunu yaşatacaklar. Doğa Koleji kampüslerinde festival tadında gerçekleştirilecek programda bütün ülkelerden gelen öğrenciler birbirinden güzel dans gösterilerini sunacaklar. Her dilden her renkten barış ve kardeşlik temalarıyla dolu müzik ve dans performanslarını alışveriş merkezlerinde de sunacak olan konuk öğrenciler, hafızalarından silinmeyecek anılarla ülkelerine uğurlanacaklar.

Kaynak:

17 Nisan 2013 Çarşamba

Kayıtlarımız devam ediyor.


Kayıtlarımız devam ediyor.
 

Bu sene 1 Nisan 2007 - 31 Mart 2008 tarihleri arasında doğanlar 1'inci sınıfa başlıyor.
 

Bilgi için: 0 424 247 34 23
 

Kayıt için: http://www.dogakoleji.com/erkenkayit/

15 Nisan 2013 Pazartesi

Elazığ Doğa Koleji Sınıflar Arası Futbol Turnuvası 2013


Tarih: 26.04.2013

5/A ve 5/B Maçı Saat: 10:00'da
6/A ve 6/B Maçı Saat: 10:40'da
7/A ve 7/B Maçı Saat: 11:25'de
( Kazanan Sınıf 7/C ile Saat: 12:45'de  )
8/A ve 8/B Maçı Saat: 13:25'de

5. Sınıfın Kazananı ile 6. Sınıfın Kazananı Saat: 13:45'de
7. Sınıfın Kazananı ile 8. Sınıfın Kazananı Saat: 14:20'de Maç Yapacak.

Final: Saat: 14:55'de






3 Nisan 2013 Çarşamba

Doğa Koleji’nin 6. T-MBA Zirvesi’nde Zirvedekiler Başarılarının Sırlarını Anlattı

Hüsnü Özyeğin, Pınar Abay, Adnan Bali, Cem Gülan, Uğur Gazanker ve Fethi Şimşek, Doğa Koleji öğrencileriyle vizyonlarını paylaştı.


Doğa Koleji Anadolu Liseleri’nin özgün eğitim modeli t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında bu yıl 6’ncısı düzenlenen t-MBA Zirvesi’nin açılış konuşmasını FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin yaptı. Özyeğin, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen Zirve’de, kendi başarı hikâyesinden örnekler vererek girişimciliğin başarıya giden yolda ilk adım olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan ve t-MBA mezunu Sehergül Çalış kendi başarı hikâyelerini öğrencilerle paylaştı.

Lise düzeyine indirgenmiş bir üniversite MBA modeli olarak, sadece Doğa Koleji Anadolu Liseleri’nde uygulanan ve EdExcel, Pearson tarafından akredite edilen ödüllü t-MBA eğitim modeli kapsamında, öğrencilerin organizasyonuyla düzenlenen 6’ncı t-MBA Zirvesi’nde iş hayatının önemli isimleri, gençlerle bir aradaydı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen zirveye, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, Doğa Koleji t-MBA mezunu Sehergül Çalış ve iş dünyasından birçok önemli isim katıldı.

t-MBA Zirvesi’nin bu yılki açılış konuşmasını, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin yaptı. Özyeğin, Türkiye’nin en büyük amfisinde binlerce öğrenci ve katılımcıya, başarı basamaklarını tırmanırken aldığı en önemli kararları anlattı. Özyeğin; “Ben İzmirliyim, İstanbul’a 10 yaşımda kendi kararımla, ailemi geride bırakıp okumak için geldim. Yazları İzmir’e döndüğümde de dedemim yanında çalışıyordum” dedi. Okul hayatı boyunca çalıştığını vurgulayan Hüsnü Özyeğin, ikinci en önemli girişimcilik kararının Amerika’ya gitmek olduğunu belirtti.

Öğrencilerin ilgiyle dinlediği Özyeğin, üniversite hayatında, öğrenci başkanlığı yaptığını anlatarak kazandığı liderlik ve girişimcilik vasıflarının kariyer başarısında önünü açtığını vurguladı. Özyeğin; “Liderlik vasıfları bir gençte akademik vasıflardan daha önemlidir. Sizler, yarın dünyaca ünlü üniversitelere başvuruda bulunduğunuz zaman, sizin Doğa Koleji’nde yaptığınız çalışmalar çok önemli rol oynayacak” diyerek Harvard Üniversitesi’ndeki başarılarından da söz etti. Eğitime verdiği önemi vurgulamak için pek çok okul ve öğrenci yurdu açtığını, bu okulları özellikle Doğu’da açtıklarını vurgulayan Hüsnü Özyeğin, salondan büyük alkış aldı.

Öğrencilere, başarılı olmak için girişimci olmaktan korkmamaları gerektiği tavsiyesinde bulunan FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, okul arkadaşlığının önemini de vurguladı. Hüsnü Özyeğin plaketini Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker’in elinden aldı.

Zirvenin ikinci konuşmacısı Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, kendi öğrencilik hayatının çok zor koşullarda geçtiğini, öğrencilerin Doğa Koleji’nde kendilerine sunulan imkânları sonuna kadar değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

İNG Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay t-MBA Zirvesi’nin ilk kadın konuğu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Gençlere ve kadınlara dokunmak gibi bir hayalim var. Bu nedenle bu tür etkinliklere davet edilmek beni çok mutlu ediyor. Türkiye’de yeni nesil çok farklı yetişiyor. Düşünmeniz gereken en önemli şey, nasıl girişimcilik hikâyesi yaratabilirim, nasıl kendi işimi kurabilirim olmalıdır. Çünkü Türkiye’de bu konuda pek çok fırsat var. t-MBA gibi bir eğitim modeli dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.

“Yarınlarımız size emanet, sizlere güveniyoruz” diyen Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, Doğa Koleji’nin Türk eğitim sistemine t-MBA gibi önemli bir model icat ettiğini ve bu sayede geleceğin liderlerini yetiştirdiğini söyledi.

Doğa Koleji Kurucusu Fethi Şimşek ve Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, katılımcılara ve gençlere ayrı ayrı teşekkür ederek 2014’teki 7’nci t-MBA Zirvesi’nin hazırlıklarını şimdiden başlattıklarını söylediler.

Doğa Kolejleri Hakkında:

Eğitim sektöründe 10 yılı geride bırakan Doğa Kolejleri, Fethi Şimşek tarafından 2002 yılından kuruldu. 2011 yılında, Turkven'in danışmanlığını yaptığı Dünya Bankası’nın yatırım kuruluşu olan IFC, Avrupa Yatırım Bankası fonu EIF, Almanya Kalkınma Bankası DEG ve Hollanda Kalkınma Bankası FMO gibi uluslararası yatırımcılar Doğa Koleji’nde hissedar oldu. Bu ortaklık, özel okul sektöründe Türkiye’deki ilk uluslararası yatırım olma özelliği taşıyor. Kısa zamanda eğitimdeki vizyoner yaklaşımı, öğrencilerine aşıladığı sosyal sorumluluk bilinci ve özgüven sayesinde Türkiye çapında pek çok kampüsü ile eğitim vermeye başlayan Doğa Kolejlerinin bugün, 52 kampüsü bulunuyor.

t-MBA Eğitim Model’inin Başarısı, Ödüllerle Taçlandırılıyor

İngiltere’nin efsanevi salonu Excel’de eğitim materyalleri ve eğitim teknolojileri konusunda lider kurumları ağırlayan BETT Show 2013 fuarına, t-MBA Eğitim Modeli’yle katılan Doğa Koleji, bir ilke daha imza atarak, BETT Show Yönetim Kurulu Üyesi Tansy Clark tarafından BETT Show’daki “Tek İnovatif Okul” ödülünü aldı. t-MBA modeli bu ödülün ardından, 5 - 7 Mart tarihlerinde katıldığı dünyanın önde gelen eğitim kurumlarını Dubai’de buluşturan GESS Show 2013 Zirvesine katılarak Dubai’den de ödülle döndü. Britannica Ansiklopedisi işbirliği ile GESS Show 2013 Zirvesi’ne katılan

Doğa Koleji, “En Başarılı Uluslararası Eğitim Modeli Ödülü ”nü de GESS eğitim fuarı CEO’su Matt Thompson’ın elinden aldı. Uluslararası Akreditasyon Merkezi EdExcel tarafından onaylanan t-MBA eğitim modeli, uluslararası başarılarının ardından, küresel bir t-MBA organizasyonu kurarak, yeni bir kimlikle faaliyetlerine devam ediyor. t-MBA Organizasyonunun danışman kurulunda; Britannica Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Caroline Kennard, Harvard Üniversitesi Prof. Dr. Fernando Reimers, Apple Eski Eğitim Koordinatörü Herve Merchet, Ecology and Environment Inc. Başkanı ve CEO'su Kevin Neumaier, Conscious Capitalism Inc., Radical Social Entrepreneurs, ve The Free Cities Institute Kurucusu Michael Strong, GEMS Okulu eski CEO'su Ralph Tabberer, Entrepreneur Consultants Limited Genel Direktörü Marcel Van Miert gibi uluslararası iş dünyası liderlerinden en tanınmış akademisyenlere kadar üst düzey isimler yer alıyor. Organizasyonun şu an itibariyle Rusya, İngiltere, Amerika, Finlandiya, Katar, Güney Afrika gibi dünyanın farklı ülkelerinden 500’den fazla kurumsal üyesi bulunuyor.



Kaynak: http://www.dha.com.tr/en-son-haber-doga-kolejinin-6-tmba-zirvesinde-zirvedekiler-basarilarinin-sirlarini-anlatti-flashaber_450378.html


2 Nisan 2013 Salı

"Tübitak 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"

TÜBİTAK 44.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Sergisi'nde yer alan 71 projeden 11'i, Ankara'daki final yarışmasında bölgeyi temsil edecek.
TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Sergisi'nde yer alan 71 projeden 11'i, Ankara'daki final yarışmasında bölgeyi temsil edecek.
Bölge yarışmasının ödül töreni, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törende konuşan Malatya Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Türkiye'nin araştırma geliştirmeye verdiği öneme dikkat çekerek,
"İleride çok daha güçlü bir Türkiye bizi bekliyor. Gençliğimiz, umudumuz. İnşallah onlar dünyanın büyük bilim adamları içinde yer alacak" dedi.
        TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü ve İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan İçen ise yarışmaya TÜBİTAK'ın çok önem verdiğini belirterek, ülke genelinde 7 bin proje başvurusu yapılan yarışmaya rağbetin her geçen gün arttığını söyledi.
        Bölge yarışmasının 5 yıldır Malatya'da yapıldığını hatırlatan İçen, ilk başta 200 projeyle başladıklarını, bugün bu sayının 400'ü aştığını aktardı.
        İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da yarışmayla lise öğrencilerinin bilimsel çalışma yapmaya alıştırılmasının amaçlandığını belirterek, yarışmada birinci olmaktan ziyade katılımın önemli olduğunu söyledi.
        Yarışma jürisinden Prof. Dr. Sibel Kahraman ise jüri olarak Bingöl'den 2, Tunceli'den 12, Mardin'den 24, Adıyaman'dan 25, Diyarbakır'dan 44, Elazığ'dan 59, Şanlıurfa'dan 73, Malatya'dan 166 olmak üzere 8 ilden toplam 405 projenin başvurduğu yarışmaya 71 projeyi çağırdıklarını, bunlardan 11'inin alanında birinci, 9'unun ikinci, 9'unun da üçüncü seçildiğini kaydetti.
        Birincileri belirlemekte zorlandıklarını ifade eden Kahraman, birinciyi belirlerken özgünlük ve yaratıcılık, kullanılan bilimsel yönteme hakimiyet, projenin ülke ekonomisine ve topluma katkısı, tutarlılık, uygulanabilirlik, literatür taraması ve kaynakların projeyle ilişkilendirilmesi, sunum sırasındaki öğrencinin netliği gibi kriterleri göz önünde bulundurduklarını söyledi.
Projesi birinci seçilen öğrencilere 500 lira ödül verildi. Çalışması ikinci olan yarışmacılar 300, üçüncü olan öğrenciler ise 200 lirayla ödüllendirildi.
        Malatya Sadiye Ünsalan Lisesi'nden Ali Buğra Kısacık ve Süleyman Çoban, Elazığ Doğa Lisesi'nden Zeynep Erdem ve Alperen İlhan, Malatya Özel Rahime Batu Anadolu Lisesi'nden Fatih Ahmet Acar ve Sefa Boyraz, Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi'nden Ahmet Tatlı ve Muhammed Server Oymak, Tunceli Özel Munzur Anadolu Lisesi'nden Büşra Nur Asalıoğlu, Adıyaman Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi'nden Muhammed Mustafa Arıcı ve Abdulsamed Akın, Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi'nden Ramazan Kalkan ve Ömer Çulcu, Malatya Bilim ve Sanat Merkezi'nden Gül Nida Yaldız ve Ceren Avcı, Malatya Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nden Ebru Çoban ve Kader Gül, Elazığ Karakaya Fen Lisesi'nden Haldun Barış, Malatya Rahime Batu Fen Lisesi'nden Muhammed Buğrahan Selçuk ve Ali Osman Kalaycıoğlu'nun projelerinin Ankara'daki finale katılacağı belirtildi.

Kaynak:  http://www.haberler.com/tubitak-44-ortaogretim-ogrencileri-arastirma-4475905-haberi/