1 Nisan 2013 Pazartesi

Doğa Koleji Elazığ’ı Temsil Edecek

Elazığ Doğa Koleji, TUBİTAK’ın hazırladığı ‘Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’ nda bölge birincisi oldu. 71 proje arasında derece yapan Doğa Koleji öğrencileri Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Özel Elazığ Doğa Lisesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından düzenlenen, ‘44.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’ nda, finale kalan 71 proje arasından “birincilik” elde ederek, ulusal ölçekte önemli bir başarıya imza attı.
26-27-28 Mart tarihlerinde 3 gün boyunca İnönü Üniversitesi Turgut ÖZAL Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi ve değerlendirme süreci ve 29 Mart günü gerçekleşen ödül töreni sonunda Elazığ Doğa Koleji’ni temsil eden; ”Syzygium aromaticum ’un (karanfil) antioksidan ve antiobezite etkinliğinin değerlendirilmesi” adlı biyoloji projesi, birincilik elde etti. Proje, 19-24 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Özel Elazığ Doğa Lisesi Müdürü Mevlüt GENÇTÜRK; 12.sınıf öğrencisi Zeynep ERDEM ve 11.sınıf öğrencisi Alperen İLHAN tarafından biyoloji dalında hazırlanan ve danışmanlığını biyoloji öğretmeni Dilek SAĞLAM’ın yaptığı, proje ile Özel Elazığ Doğa Koleji Proje Ekibinin bilim adına önemli bir başarıya imza attığını kaydetti. GENÇTÜRK, Projenin TÜBİTAK, tarafından tescil edilmesi nedeniyle gurur duyduklarını belirtti. Okulun tarihinde bir ilki yaşadıklarını da ifade eden GENÇTÜRK, projenin çok titiz bir çalışma sonucu ortaya çıktığına dikkat çekti.
Proje sahipleri Zeynep ERDEM ve Alperen İLHAN ise 19-24 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek olan Türkiye finaline, projelerini biraz daha geliştirerek katılacaklarını kaydetti. Elazığ’ı, bölge elemelerinin yapıldığı Malatya’da başarıyla temsil ettiklerini belirten ERDEM ve İLHAN projelerini Türkiye finalinin gerçekleştirileceği Ankara’da temsil edecek olmaktan dolayı onur duyduklarını kaydetti.

Kaynak:  http://www.sonnokta23.com/haber-4012-doga_koleji_elazig%E2%80%99i_temsil_edecek.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder