29 Mayıs 2013 Çarşamba

Doğa Koleji'nden Uluslararası Başarı

Doğa Koleji Öğrencileri Türkiye'yi gökyüzünde başarıyla temsil etti

Uluslararası yarışmada Dünya 2'nci ve 4'üncüsü Türkiye oldu
Bulgaristan'da düzenlenen Uluslararası Havacılık Federasyonu Dünya Kupası Uzay Modeli Roket Yarışması'nda, Junior kategorisinde Türkiye adına yarışan Doğa Koleji öğrencileri, 2'ncilik ve 4'üncülük derecelerini elde etti. Yarışmada Ataşehir Doğa Koleji öğrencisi Şebnem Ünal Dünya 2'ncisi olurken, Halkalı Doğa Koleji öğrencisi Yiğit Ata Türk, Dünya 4'üncüsü oldu.





 Bulgaristan Kaspiçhan Hava Sporları Dünya Kupası'nın ilk ayağında Türkiye adına Doğa Koleji Roket takımımızın lisanslı 14 sporcusu yarıştı. Junior kategoride S6A klasmanında yarışan Doğa Koleji öğrencileri başarılı takım çalışmasıyla Bulgaristan semalarında Türkiye'yi temsil ettiler.
Dünya çapında derecelerle geri döndüler




 İngiltere, Amerika, Rusya, Bulgaristan, Makedonya, Slovenya, Hırvatistan, Romanya gibi pek çok ülkenin katıldığı uluslararası yarışmada sporcular, 5 ayrı kategoride yarıştılar. Takımlara ait roketlerin uçuşa uygunluğu yarışma jürisi tarafından onaylandıktan sonra başlayan yarışmada, her yarışmacı 3 uçuş gerçekleştirdi.
Dünyaca ünlü uzay çalışmalarında bulunmuş bilimadamlarının da yer aldığı yarışmada, Ataşehir Doğa Koleji'nden Şebnem Ünal 343 puanla Dünya 2.si, Halkalı Doğa Koleji'nden Yiğit Ata Türk'te 294 puanla Dünya 4.sü oldu.


 

Doğa Koleji öğrencilerinin her alanda uluslararası başarılara imza atarak Türkiye'nin adını dünyaya duyurduğunu belirten Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker; 'Öğrencilerimiz, Bulgaristan'da yapılan Uluslararası Model Roket Yarışması'ndan da dünya çapında derecelerle döndüler. Onların bu başarıları bizim hem eğitimci hem de bu ülkenin vatandaşı olarak göğsümüzü kabartıyor. Atatürk'ün de söylediği gibi 'İstiklal göklerdedir'. Biz bunu biliyor ve her zaman onun ilkelerinin peşinden gidiyoruz' dedi.


Kaynak:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder