29 Mayıs 2013 Çarşamba

SBS Öncesi Velilere Tavsiyeler



Aylar süren hazırlanma döneminin ardından şimdi sıra sınavda! SBS öncesi çocuğunuz son hazırlıklarını tamamlarken, ebeveyn olarak siz de destek olmaya devam ediyorsunuz. Bu heyecanı çocuğunuzla birlikte rahatça atlatabilmeniz için Doğa Koleji'nden sınav öncesi öneriler;






  • “Sınavı kazanamazsan mahvoluruz, başarısız olursan gününü görürsün...” gibi olumsuzluk bildiren cümlelerden uzak durunuz.
  • Olabildiğinizce sınav hakkında konuşmayın. Çocuğunuz bu konuyu açarsa, sınavının çok rahat geçeceğini, sınava iyi hazırlandığını, başarılı olacağına inandığınızı söyleyin.
  • Ona olan sevginizin sınav başarısıyla ilgili olmadığını, sınavda başarısız bile olsa onu seveceğinizi beden dilinizle anlatın.
  • Sınav salonunu birlikte görmeye gidin.
  • Neşeli olun ve onun da neşeli olmasını sağlayıcı tavırlar içerisine girin fakat aşırıya kaçmayın. Sınav öncesi onu mutlu edici küçük bir hediye alabilirsiniz.

Sınav Kaygısı Umay ÇELİK’e dünya birinciliği kazandırdı.


Doğa Koleji Dünya Çapında Ödüle Layık Görüldü

 Ayrıca Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli Organizasyonuna da katılan Doğa Koleji en iyi delege ödülüne layık görüldü.
Elazığ Özel Doğa Koleji öğrencileri Bir Taş Masalı ve Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli adlı yarışmada birincilik elde etti. Dünya çapında düzenlenen ‘Bir Taş Masalı’ Adlı heykel yarışmasına ‘Sınav Kaygısı’ isimli çalışmayla katılan 7. sınıf öğrencisi Umay AYDEMİR Dünya Birincisi oldu.
Doğa Ortaokulu Müdürü Fethi Murat DÖĞÜŞ, yapılan heykelin profesyonel heykeltıraşlar tarafından 4 metre küplük bir sanat eserine dönüştürüleceğine dikkat çekti.
Yaşadığı sınav stresini sanata dönüştürmeyi başaran Umay ÇELİK ise, daha önce resim ve fotoğrafçılıkla ilgilenmesine rağmen Heykeltıraşlığın kendisine farklı bir haz yaşattığını belirtti.
Elazığ Özel Doğa Koleji ayrıca 11-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kocaeli Kartepe  Greenpark Resort Otelde düzenlenen d’MUN Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli Organizasyonuna katıldı. 203 öğrencinin katıldığı yarışmada Doğa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berke AYDOĞAN, en iyi delege seçildi. Doğa Koleji 2. Kademe İngilizce Zümre Başkanı Gülcan ŞAFAK, organizasyona 21 ortaokul ve 4 lisenin katıldığını söyledi.
203 öğrenci arasında en iyi delege seçilen Berke AYDOĞAN, organizasyon sayesinde İngilizce konuşabildiğini ve bunu daha başarılı bir şekilde yapabileceğini fark ettiğini dile getirdi.


Kaynak: 

Doğa Koleji'nden Uluslararası Başarı

Doğa Koleji Öğrencileri Türkiye'yi gökyüzünde başarıyla temsil etti

Uluslararası yarışmada Dünya 2'nci ve 4'üncüsü Türkiye oldu
Bulgaristan'da düzenlenen Uluslararası Havacılık Federasyonu Dünya Kupası Uzay Modeli Roket Yarışması'nda, Junior kategorisinde Türkiye adına yarışan Doğa Koleji öğrencileri, 2'ncilik ve 4'üncülük derecelerini elde etti. Yarışmada Ataşehir Doğa Koleji öğrencisi Şebnem Ünal Dünya 2'ncisi olurken, Halkalı Doğa Koleji öğrencisi Yiğit Ata Türk, Dünya 4'üncüsü oldu.





 Bulgaristan Kaspiçhan Hava Sporları Dünya Kupası'nın ilk ayağında Türkiye adına Doğa Koleji Roket takımımızın lisanslı 14 sporcusu yarıştı. Junior kategoride S6A klasmanında yarışan Doğa Koleji öğrencileri başarılı takım çalışmasıyla Bulgaristan semalarında Türkiye'yi temsil ettiler.
Dünya çapında derecelerle geri döndüler




 İngiltere, Amerika, Rusya, Bulgaristan, Makedonya, Slovenya, Hırvatistan, Romanya gibi pek çok ülkenin katıldığı uluslararası yarışmada sporcular, 5 ayrı kategoride yarıştılar. Takımlara ait roketlerin uçuşa uygunluğu yarışma jürisi tarafından onaylandıktan sonra başlayan yarışmada, her yarışmacı 3 uçuş gerçekleştirdi.
Dünyaca ünlü uzay çalışmalarında bulunmuş bilimadamlarının da yer aldığı yarışmada, Ataşehir Doğa Koleji'nden Şebnem Ünal 343 puanla Dünya 2.si, Halkalı Doğa Koleji'nden Yiğit Ata Türk'te 294 puanla Dünya 4.sü oldu.


 

Doğa Koleji öğrencilerinin her alanda uluslararası başarılara imza atarak Türkiye'nin adını dünyaya duyurduğunu belirten Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker; 'Öğrencilerimiz, Bulgaristan'da yapılan Uluslararası Model Roket Yarışması'ndan da dünya çapında derecelerle döndüler. Onların bu başarıları bizim hem eğitimci hem de bu ülkenin vatandaşı olarak göğsümüzü kabartıyor. Atatürk'ün de söylediği gibi 'İstiklal göklerdedir'. Biz bunu biliyor ve her zaman onun ilkelerinin peşinden gidiyoruz' dedi.


Kaynak:




28 Mayıs 2013 Salı

Doğa Öğrencilerinden sergi


 Elazığ Özel Doğa Koleji Fotoğrafçılık Kulübü, fotoğraf sergisi açtı.













          Elazığ Özel Doğa Koleji Fotoğrafçılık Kulübü, fotoğraf sergisi açtı. Okul öğrencilerinin 9 aylık çalışmaları sonucu ortaya çıkan sanat fotoğrafları Elazığ Havalimanında düzenlenen sergide görücüye çıktı. Serginin açılışına Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Doğa Koleji Ortaokulu Müdürü Murat Döğüş, veliler ve öğrenciler katıldı. Gün sonuna kadar sergilenen fotoğraflar büyük beğeni topladı. Doğa Koleji Ortaokulu Müdürü Murat Döğüş, yaptığı açıklamada, sergilenen fotoğrafların büyük bir emeğin ürünü olduğunu söyledi. Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Yağmur Kaygusuz ise “Doğa Koleji bizi çok geliştirdi. Bunun ürünleri olarak bugün burada sergimizi açtık. Okulumuza sağladığı desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz. Gerçekten bugün bizim için nostalji oldu. Fotoğraflarımızı çektik ve hangisinin en iyisinin olduğuna karar verdik burada. Bence hepimiz için faydalı oldu. Umarım şehrimiz için de yeni boyut kazandırabilmiştir.” dedi.

Kaynak:









Dünya Çevre Günü'nde "Güvenli Gıda" Diyecekler

Çevre bilinci yüksek, doğaya saygılı nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde bu yıl 4'üncü kez "Ekoloji Şenliği" düzenleyecek.



Türkiye genelindeki tüm Doğa Kampüslerinden yaklaşık 30 bin öğrencinin çeşitli etkinliklerle kutlayacağı ECOFEST'in ana teması "güvenli gıda" olacak. Güvenli gıdaya dikkat çekilecek festivalde, yaklaşık 4 bin 5 yüz öğrenci, güvenli gıda zinciri oluşturarak yeni bir rekora daha imza atacak.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde alınan kararla her yıl 5 Haziran'da kutlanan "Dünya Çevre Günü" çevre sorunlarının artması, hızlı tüketim, su kaynaklarının israfı gibi nedenlerle giderek daha da fazla anlam kazanıyor. Çevre duyarlılığı yüksek nesiller yetiştirmeyi amaçlayan Doğa Koleji, bu anlamlı günde Türkiye'deki tüm kampüslerinde düzenleyeceği etkinliklerle çevre bilincinin önemine bir kez daha dikkat çekecek.

Bu yılın teması "Güvenli Gıda"

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ekoloji Şenliği'nin ana teması, "Güvenli Gıda" olacak. Dünya'nın en büyük gündem maddelerinden olan sağlıklı beslenme ve güvenilir gıdaya karşı bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturmak adına düzenlenen dev organizasyona Türkiye genelindeki tüm Doğa Koleji kampüslerinden yaklaşık 30.000 öğrenci katılacak. Tüm Doğa Koleji kampüslerinde eş zamanlı olarak drama gösterileri, danslar, yürüyüşler, ekoloji olimpiyatları, ecokids panelleri gerçekleştirilecek.

Kuruluşundan bu yana yerel ve küresel pek çok noktaya dikkat çeken, ders programında ekoloji dersini zorunlu ders olarak bulunduran Doğa Koleji, organik üretimin yaygınlaştırılması, güvenli gıda tüketimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilköğretim öğrencilerinin katılımıyla
Healty Food Activities Şenlik Programları, ECOLYMPICS yarışmaları, hayvan defilesi, böcek ve çöp toplama yarışları, ecologic bazaar, müzik ve dans gösterileri düzenleyecek.

Doğa Koleji öğrencileri yeni bir rekora daha imza atacak

ECOFEST'13 kapsamında "En Çok Çocukla Güvenli Gıda Eğitim Rekor Denemesi" de yapılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Güvenli Gıda Eylem Planı kapsamında, yaklaşık 4 bin 5 yüz öğrenci tek yürek olarak "Güvenli Gıda Zinciri" oluşturacak.

Öğrenciler yapacakları çalışmada bilinçlendirme istasyonları ile desteklenen alanda; alış-veriş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, ürün tüketim noktasında sağlığımızı tehdit eden hususlar, sağlıklı beslenme için temel koşullar gibi konularda hem anlatıcı hem de dinleyici olacaklar.

Öğrenciler, yetiştirdikleri ürünleri ekolojik pazarda satacak

Şimdiye kadar reçel, turşu, lale soğanı dikimi, meyve fidanı dikimi, tarhana, yeşil salata, erişte, aşure bitki çayı, mısır patlatma ve hayvan sevgisi şenlikleri ile doğa yürüyüşleri, araştırma ve gözlem çalışmaları yapılan ECOFEST kapsamında öğrencilere, tüketim toplumunda üretimin nasıl yapıldığı öğretiliyor.

Ekoloji Şenliği'nde öğrenciler, bir sene boyunca yetiştirdikleri ekolojik ürünleri kurulacak ekolojik pazarda satarak elde ettikleri geliri, Buğday Ekolojik Yaşamı Koruma Derneği'ne bağışlayacak.

Ekolojik pazarda sağlıklı gıdalar satılacak

Ekolojik Üreticiler Derneği işbirliği ile açılacak olan Ekolojik Pazarda hem organik ürünler satılacak hem de sağlıklı ve güvenilir bir model olarak Organik Pazarların yaygınlaşması için bilinçlendirmeler yapılacak.

Kaynak:


Doğa Koleji Dünya Çapında Ödüle Layık Görüldü

Sınav Kaygısı Umay ÇELİK’e dünya birinciliği kazandırdı. Ayrıca Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli Organizasyonuna da katılan Doğa Koleji en iyi delege ödülüne layık görüldü.

  Sınav Kaygısı Umay ÇELİK’e dünya birinciliği kazandırdı. Ayrıca Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli Organizasyonuna da katılan Doğa Koleji en iyi delege ödülüne layık görüldü.

Elazığ Özel Doğa Koleji öğrencileri Bir Taş Masalı ve Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli adlı yarışmada birincilik elde etti. Dünya çapında düzenlenen ‘Bir Taş Masalı’ Adlı heykel yarışmasına ‘Sınav Kaygısı’ isimli çalışmayla katılan 7. sınıf öğrencisi Umay AYDEMİR Dünya Birincisi oldu.
Doğa Ortaokulu Müdürü Fethi Murat DÖĞÜŞ, yapılan heykelin profesyonel heykeltıraşlar tarafından 4 metre küplük bir sanat eserine dönüştürüleceğine dikkat çekti.
Yaşadığı sınav stresini sanata dönüştürmeyi başaran Umay ÇELİK ise, daha önce resim ve fotoğrafçılıkla ilgilenmesine rağmen Heykeltıraşlığın kendisine farklı bir haz yaşattığını belirtti.
Elazığ Özel Doğa Koleji ayrıca 11-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kocaeli Kartepe  Greenpark Resort Otelde düzenlenen d’MUN Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli Organizasyonuna katıldı. 203 öğrencinin katıldığı yarışmada Doğa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berke AYDOĞAN, en iyi delege seçildi. Doğa Koleji 2. Kademe İngilizce Zümre Başkanı Gülcan ŞAFAK, organizasyona 21 ortaokul ve 4 lisenin katıldığını söyledi.

Kaynak:


27 Mayıs 2013 Pazartesi

Doğa'dan 2 Birincilik Birden

Sınav Kaygısı Umay ÇELİK’e dünya birinciliği kazandırdı. Ayrıca Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli Organizasyonuna da katılan Doğa Koleji en iyi delege ödülüne layık görüldü.

 

 Sınav Kaygısı Umay ÇELİK’e dünya birinciliği kazandırdı. Ayrıca Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli Organizasyonuna da katılan Doğa Koleji en iyi delege ödülüne layık görüldü. Elazığ Özel Doğa Koleji öğrencileri Bir Taş Masalı ve Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli adlı yarışmada birincilik elde etti. Dünya çapında düzenlenen ‘Bir Taş Masalı’ Adlı heykel yarışmasına ‘Sınav Kaygısı’ isimli çalışmayla katılan 7. sınıf öğrencisi Umay AYDEMİR Dünya Birincisi oldu. Doğa Ortaokulu Müdürü Fethi Murat DÖĞÜŞ, yapılan heykelin profesyonel heykeltıraşlar tarafından 4 metre küplük bir sanat eserine dönüştürüleceğine dikkat çekti. Yaşadığı sınav stresini sanata dönüştürmeyi başaran Umay ÇELİK ise, daha önce resim ve fotoğrafçılıkla ilgilenmesine rağmen Heykeltıraşlığın kendisine farklı bir haz yaşattığını belirtti. Elazığ Özel Doğa Koleji ayrıca 11-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kocaeli Kartepe Greenpark Resort Otelde düzenlenen d’MUN Birleşmiş Milletler Eğitim Modeli Organizasyonuna katıldı. 203 öğrencinin katıldığı yarışmada Doğa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berke AYDOĞAN, en iyi delege seçildi. Doğa Koleji 2. Kademe İngilizce Zümre Başkanı Gülcan ŞAFAK, organizasyona 21 ortaokul ve 4 lisenin katıldığını söyledi. 203 öğrenci arasında en iyi delege seçilen Berke AYDOĞAN, organizasyon sayesinde İngilizce konuşabildiğini ve bunu daha başarılı bir şekilde yapabileceğini fark ettiğini dile getirdi.
Kaynak:

Doğa İlkokulu Okuma Şenliği Düzenledi

Elazığ Doğa İlkokulu 2012 – 2013 Eğitim ve öğretim yılı Okuma Şenliği
düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen şenlikte öğrenciler bir yıl
boyunca öğrendiklerini sergileme fırsatı buldu.

Elazığ Doğa İlkokulu 1. sınıf öğrencileri 2012 – 2013 Eğitim ve öğretim
yılı Okuma Şenliği’nde ailelerinin karşısına çıktı. Bir yıl boyunca
öğrendiklerini aileleriyle paylaşan öğrenciler keyifli dakikalar yaşattı.

Okuma şenliği kapsamında hazırlanan Resim Sergisi’nde öğrencilerin
yaptığı çalışmalar sergilendi. Okulda en iyi iletişim kurduğu
öğrencilerin birinci sınıf öğrencileri olduğunu belirten Doğa İlkokulu
Müdürü Ahmet Çağlayan, organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.

Çağlayan, birinci sınıf öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmenlere
çiçek takdiminde bulundu.

Doğa İlkokulu öğrenci Meclis Başkanı Sueda Elçi’nin açılış konuşmasını
yapmasının ardından, birinci sınıf öğrencileri hünerlerini sergiledi.

Kaynak:

Doğa'dan 34 yeni kampüs

Yeni eğitim yılına 34 yeni kampüsle başlayacak olan Doğa Koleji, Doğa Üniversitesi'nin de kuruluş aşamasını tamamladı.
 Doğa Koleji, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 22’si İstanbul ’da 12’si Anadolu ’da olmak üzere 34 yeni kampüste daha eğitime başlıyor. Doğa Üniversitesi’nin kuruluş aşaması tamamlandı. YÖK’ten onay bekleyen üniversite, ek kontenjanda öğrenci almayı hedefliyor.
Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, Doğa Koleji’nin geliştirdiği liseler için MBA programı olan t-MBA’i 7 yıldır bütün Doğa Anadolu liselerinde uyguladığını söyledi. Gazanker “Bu model sayesinde ne istediğini daha lise yıllarında ortaya koyabilen, karar alma mekanizması gelişmiş, girişimci ve vizyonu geniş bir nesil yetişiyor. Bugün t-MBA’nın 42 ülkede 500’den fazla kurumsal üyesi var. Bundan sonraki süreçte Pearson Grup ile yaptığımız işbirliği ile modelimizi üniversitelere tanıtacağız. Hedefimiz t-MBA diplomasını almış öğrencilerimizin üniversitede gittikleri paralel bölümlerde kredilendirilmesi ve sınava tabi tutularak dersten muafiyet kazanmaları” dedi.
Doğa Koleji’nin Oxford Üniversitesi ile yaptığı işbirliği ile de İngilizce eğitimini yeniden oluşturduğunu anlatan Gazanker sistemi ve yeni açılacak kampüsleri şöyle anlattı: “Bunun ilk örneğini Kurtköy Doğa Koleji’nde uyguladık. Dil laboratuvarları, Apple laboratuvarları, dijital kütüphane, Oxford Street gibi alanlar öğrencilerin İngilizceyi sürekli deneyimleyerek öğrenmelerini sağlıyor. Bu konsepti yeni açacağımız diğer okullarımızda da uygulayacağız. Eylül ayında 22’si İstanbul’da, 12’si Anadolu’da 34 yeni kampüsümüz eğitim hayatına başlayacak. 2013 yılında 34 yeni olmak üzere toplamda 86 kampüs ve 55 bin öğrenci hedefliyoruz. Anadolu’da İzmir, Ankara , Adana, Gaziantep, Antalya, Kayseri’de, İstanbul’da ise Acıbadem, Çamlıca, Ataşehir 2, Çekmeköy, Sancaktepe, Şişli, Batışehir, Bahçelievler, Başakşehir, Halkalı Esenyurt, Hadımköy ve Gaziosmanpaşa kampüslerimiz açılacak.”
Kaynak: 
 

24 Mayıs 2013 Cuma

Okan Bayülgen'den Doğa Koleji Öğrencilerine Fotoğrafçılık Dersi


Doğa Koleji’nin t-MBA öğrencilerine fotoğrafın inceliklerini Okan Bayülgen anlattı.




Televizyon, sinema, fotoğraf gibi görsel sanatların her alanında ismini defalarca kez kanıtlamış Okan Bayülgen, Doğa Koleji’nin t-MBA öğrencilerine fotoğraf dersi verdi. Doğa Anadolu Liselerinde t-MBA programına dahil olan yaklaşık 300 öğrenci, fotoğrafın inceliklerini 2 saatlik ders boyunca Okan Bayülgen’den dinledi.


Doğa Koleji’nin Anadolu Liselerine özel bir eğitim modeli olan, liseler için yüksek lisans programı t-MBA kapsamında pek çok ünlü isimden ders alan öğrenciler, bir kez daha Okan Bayülgen’den ders aldı.
Çektiği siyah-beyaz ve sosyal mesajlar içeren fotoğraflarla adından söz ettiren Okan Bayülgen, Beykoz Doğa Koleji’nde yaklaşık 3 yüz t-MBA öğrencisine fotoğrafçılık dersi verdi.

Beykoz Doğa Koleji Kampüsünde düzenlenen 2 saatlik ders boyunca öğrenciler, Okan Bayülgen’in fotoğrafa bakış açısı ve çekim tekniklerini, Bayülgen’den dinledi.

Okan Bayülgen; “Fotoğrafa meraklı gençlerle birlikte olmak çok keyifli. Keyif aldığımız bir şey üzerinde konuştuk, öğrencilerle. Aralarında gerçekten çok yetenekli gençler var. Burada onlarla olmak beni de çok mutlu etti” dedi.

t-MBA öğrencilerinin kendi fotoğraf makineleriyle katıldığı fotoğrafçılık dersinde, birbirinden güzel kareler ortaya çıktı.

Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker; “t-MBA kapsamında öğrencilerimiz alanında uzman pek çok isimle biraraya gelerek onların deneyimlerini paylaşıyorlar. Öğrencilerimiz, fotoğrafçılık sanatının doğasını anlayarak çekim teknikleri konusunda bilgi sahibi oldu ve bakış açılarını genişlettiler. Öğrencilerimize çok önemli deneyimlerini aktaran Okan Bayülgen’e teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: 

15 Mayıs 2013 Çarşamba

8 Mayıs 2013 Çarşamba

DOĞA KOLEJİ’NDEN YEŞİLÇAM MÜZİKALİ

Türkan Şoray’dan Fikret Hakan’a, Gülşen Bubikoğlu’ndan Ömercik’e, Yeşilçam’ın unutulmaz isimleriyle şarkıları Doğa Koleji’nin düzenlediği ‘Yeşilçam Müzikali’yle yeniden canlanacak.
Yeşilçam’ın unutulmaz pek çok ismi,   14 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda buluşacak. Doğa Koleji öğrencileri tarafından sahnelenecek Yeşilçam Müzikali’nde izleyiciler, hem eskileri yâd edecek, hem de  Yeşilçam’ın unutulmaz şarkılarıyla müzik ziyafeti çekecek.

Kaynak: