16 Aralık 2013 Pazartesi

Doğa Koleji'nde PISA Heyecanı...


 


Türkiye'de Doğa Koleji tarafından 3 yıldır başarıyla uygulanan PISA Uygulama Sınava hafta sonu yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 Eğitimde getirdiği yeniliklerle dikkatleri üzerine çeken Doğa Koleji gerçekleştirdiği sınavlarla da öğrencilerin sınav deneyimlerine yeni heyecanlar katıyor.

PISA (Programme for International Student Assessment) Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Sınavında çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli, doğru-yanlış, kısa cevaplı açık uçlu soru türleriyle öğrencilerin akademik gelişimlerini uluslararası kriterlere göre ölçüyor. Böylece öğrencilerin yorum gücü, analitik düşünme yetisi, olay ve durumları neden-sonuç ilişkisi içerisinde değerlendirme becerisi ve sentez yapma düzeyleri ölçülüyor. Ezbere dayalı ölçümlerin haricinde farklı bir sistemle öğrencileri değerlendiren ve yönlendiren Doğa Koleji Türk Eğitim Sistemine yön veriyor.

OECD( Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü) üyesi ülkeler tarafından dünyada organize edilen PISA dünya çapında 68 ülkede uygulanan eğitim sistemini değerlendiren bir program olarak Türkiye ilk defa Doğa Koleji tarafından geniş çaplı olarak uygulanıyor.

Öğrenciler sınavda ter dökerken velileri ise konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme konferansına katıldılar. Aynı zamanda Ebru ve Binicilik atölyelerinde keyifli dakikalar geçiren veliler öğrencilerini heyecanla bekledi. Sınava katılan tüm öğrencilere Binicilik çeki hediye edilerek öğrencilerin binicilik sporuyla tanışması sağlanıyor.

Kaynak

 http://medyabar.com/haber/64945/doga-kolejinde-pisa-heyecani.aspx

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder